VI UTFØRER OPPDRAG I HELE ØSTLANDET
ventertek_logo_ny_V2_72PPI
Facebook
Twitter
Email

Sommer og pollen er rett rundt hjørne

Pollenallergi er en utbredt plage som rammer mange mennesker verden over. Nå skal vi se på hvordan pollenallergi påvirker luftkvaliteten og gi råd om hvordan man kan redusere allergisymptomer gjennom effektiv ventilasjon og filtrering.

«Pollen er sammensatt av små partikler som blir utløst av planter og trær for å reproduseres.»

Hvordan pollenallergi påvirker luftkvaliteten:

Pollenallergi oppstår når kroppens immunsystem reagerer på pollen fra ulike planter. Disse allergenene kan komme innendørs gjennom åpne vinduer, dører og ventilasjonssystemer, og gjør luftkvaliteten i hjemmet eller på jobben dårligere.

Hvor kommer mesteparten av pollen fra:

Man kan fort tenke seg at fargerike blomster er de verste, men faktisk så det de vanlige, kjedeligere og mindre fargerike plantene de verste pollensprederne.

Hestehov, gress, ugress, bjørk, furu og andre trær er det vi kaller anemofile planter, noe som betyr at dem sprer pollen ved hjelp av vinden. I Norge er det ikke akkurat mangel på disse plantene, selv om noen av oss skulle ønske det ikke var så mye, så vi slipper symptomer som tett og rennende nese under pollensesongen.

Pollenkorn i forhold til 1 norsk krone

Størrelse på pollen

Pollensesongen begynner ved februar og avsluttes rundt august, noe som er veldig lenge hvis du er en av dem som virkelig plages av pollen. Selv ikke i sitt eget hjem er man trygg fra små partikler som svever i luften, derfor anbefaler vi ventilasjonsfiltre som har en filteringsgrad på ePM1 65%, noe som betyr at filteret filtrerer minst 65% av partikler opp til 1μm / mikrometer.

Pollen har generelt sett en størrelse på 25μm, derfor kan ventilasjonsfilter med ePM10 holde for noen. Når det er sagt, så kan pollen komme som veldig mye mindre partikler. Er du en av dem som sliter under pollensesongen, så kan du velge filter med filtreringsgraden ePM1, altså filter som filtrerer minst 50% av partikler opp til 1μm.

Viktigheten av filterbytte før pollensesongen:

Det er viktig å bytte filtre før pollensesongen starter for å opprettholde god luftkvalitet og redusere allergisymptomer. I vår nettbutikk finner du filtre til ditt ventilasjonssystem med filtreringsgrad som effektivt reduserer pollenpartikler.

Tilbud om filterbytte for å forberede seg på sesongen:

For å hjelpe deg med å forberede deg på pollensesongen, oppfordrer vi deg til å sjekke og bytte filtrene i ventilasjonssystemet ditt. Dette kan bidra til å sikre renere luft og redusere allergisymptomer i løpet av sesongen. Kontakt oss, så kommer du litt lettere gjennom pollensesongen.

Flere blogginnlegg

Sommer og pollen er rett rundt hjørne

Vedlikehold av ventilasjon under en kald vinter