VI UTFØRER OPPDRAG I HELE ØSTLANDET
ventertek_logo_ny_V2_72PPI
Facebook
Twitter
Email

Vedlikehold av ventilasjon under en kald vinter

Vinteren har satt sitt kalde preg, og mens du koser deg inne i varmen, er det viktig å sørge for at ventilasjonssystemet i boligen din fungerer optimalt. Vi har satt sammen noen enkle tips for å hjelpe deg med å maksimere ytelsen til ditt ventilasjonssystem i disse kalde månedene.

1. Filterbytte – Billig og rask vei til frisk luft

Det er fort gjort å glemme å bytte filter, for man kan tenke at det man har fungerer. Naturlig nok vil filtre bli gamle og ha behov for å byttes. Ved å benytte våre kvalitetsfiltre kan du sørge for at luften som sirkulerer i hjemmet ditt er ren og fri for forurensninger. Vi tilbyr også gunstige filterabonnementer som ikke bare gir deg jevnlig tilgang til effektive filtre, men også gir deg betydelige rabatter. Bytt filter etter følgende plan:

  • Hvert år: 3% rabatt
  • Hver 6. måned: 6% rabatt
  • Hver 3. måned: 15% rabatt

Les mer om Ventertek sin filteravtale her

2. Service på ventilasjonsanlegg

Ventilasjonsanlegg krever omsorg for å opprettholde optimal ytelse. Årlig service og rens av kanalene sikrer at luften sirkulerer fritt og effektivt. Ventertek står klare til å hjelpe deg med å opprettholde systemets funksjonalitet, slik at du får ren luft hele året.

lenke til ventertek

3. Riktig hastighet for riktig anledning

Å tilpasse hastigheten på ditt ventilasjonssystem etter behov kan bidra til å opprettholde ideelle forhold i hjemmet. Øk hastigheten under aktiviteter som dusj og klesvask for å sikre effektiv fuktighetskontroll. Ved å justere systemet, kan du opprettholde et balansert inneklima.

4. Best temperaturinnstilling

Senk temperaturen på ventilasjonssystemet med 1-2 grader lavere enn din ønskede innetemperatur. Dette bidrar til bedre luftsirkulasjon i boligen, samtidig som det reduserer belastningen på systemet når det er ekstra kaldt ute.

5. Unngå unødvendig ising

Når det er kaldt, kan det oppstå isdannelse i ventilasjonsaggregatet. Dette er normalt, og isen vil smelte av seg selv. Unngå å åpne aggregatet gjentatte ganger for å sjekke isen, da dette kan forverre situasjonen. Hold aggregatet på for å unngå risikoen for kondens i kanalsystemet.

6. Fjern hindringer fra luftinntak

Sjekk jevnlig om luftinntaket er blokkert av snø eller rim. Hindringer kan redusere luftstrømmen og påvirke systemets effektivitet.

7. Unngå minimumshastighet

Unngå å kjøre ventilasjonssystemet på minimum eller laveste hastighet. Dette sikrer tilstrekkelig luftutveksling og forhindrer stillestående luft i boligen.

8. Brukerveiledning

For grundig vedlikehold, les nøye gjennom brukerveiledningen for ditt ventilasjonssystem. Følg anbefalingene for optimal ytelse og levetid, eller kontakt oss i Ventertek.

Ved å implementere disse tipsene og investere i våre kvalitetsfiltre, kan du sikre et friskt og behagelig inneklima gjennom hele vinteren. Velger du våre filtre og drar nytte av våre filterabonnementer, vil du også spare penger og unngå stress ved at vi tar oss av jobben med ditt ventilasjonssystem.

Kontakt oss i Ventertek

Flere blogginnlegg

Vedlikehold av ventilasjon under en kald vinter

Bedre inneklima med regelmessig bytte av ventilasjonsfilter

Ventertek's filteravtale gir friske filtre til rett tid og gode rabatter for sunnere luft og økt energieffektivitet i hjemmet ditt.